Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@18:15:27 GMT

رستاخیز دوباره غزل چگونه رقم خورد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۵۴۵۸

رستاخیز دوباره غزل چگونه رقم خورد؟

حسین فانی در کتاب «بررسی سیر تحول غزل معاصر از مشروطه تا پست‌مدرن» به پوست‌اندازی این قالب غزل پر طرف‌دار در یک‌صد سال اخیر پرداخته است. ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «بررسی سیر تحول غزل معاصر از مشروطه تا پست‌مدرن» به کوشش حسین مافی از سوی انتشارات فصل پنجم روانه بازار کتاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده در این اثر کوشیده تا سیر تحول در غزل در یک‌صد سال اخیر را از منظر مختلف از جمله زبان، ساختار، محتوا و ... بررسی کند. او در این مسیر ضمن اشاره به مهمترین دلایلی که به تغییر محتوا و حتی شکل غزل در سال‌های گذشته، به مهمترین جریان‌های این قالب شعری نیز پرداخته است؛ از سنت‌گرایان و رمانتیسم‌ها گرفته تا غزل‌سرایان سمبولیک، مدرن و پایداری. در واقع فانی در اثر جدید خود پوست‌اندازی غزل از منظر مختلف را مورد بررسی قرار داده که از این نظر می‌توان کتاب حاضر را یکی از آثار جامع در این رابطه دانست.

فانی در مقدمه کتابش به اقبال مخاطبان ایرانی نسبت به قالب غزل و ظرفیت‌های این قالب در شعر فارسی اشاره کرده و می‌نویسد: غزل، با توجه به قابلیت‌های ویژه‌اش، همواره در شعر فارسی از پایگاهی رفیع برخوردار بوده و به واسطه انعطاف‌پذیری‌اش، پیوسته پذیرای مضامین و حس و حال‌های مختلفی در دوره‌های گوناگون بوده است. به همین دلیل قالبی زنده و پویا به شمار می‌‌آید. علی‌رغم تصور بعضی از نوگرایان، غزل نه تنها پس از نیما و گسترش شعر نو از بین نرفت، بلکه شانه به شانه شعر نیمایی و سپید و انواع دیگر شعر نو، پاسخگوی نیازهای ادبی جامعه و عصر امروز شد. ...

دکتر شفیعی کدکنی نیز غزل فارسی را، با قالب معهودش، فرمی جهانی می‌داند و اعتقاد دارد غزل قابی انعطاف‌پذیر است که «همه نوع تصویر- از منظره گرفته تا انواع پرتره‌ها، در هر سبکی از سبک‌های نقاشی- در آن می‌تواند جای بگیرد». حتی گروهی پا را از این هم فراتر گذاشته، این عصر را عصر غزل نام نهاده‌اند.

به هر ترتیب، غزل قالبی است که علاوه بر آشتی دادن میان سنت و مدرنیته، با وفاداری به ارکان زیباشناختی شعر کهن، به سوی بالندگی و تکامل قدم برداشته و از نیاز انسان امروز نیز غافل نبوده است.

شعر امروز هنوز از کوچه به خیابان نیامده است

انتشارات فصل پنجم کتاب «بررسی سیر تحول غزل معاصر» را در 500 نسخه و در 376 صفحه روانه کتابفروشی‌ها کرده است.

انتهای پیام/

R1013197/P/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط کتاب و ادبیات

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب و ادبیات کتاب و ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۵۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران بیشترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد

استان تهران با اختلاف بسیار از اصفهان، کردستان و خراسان‌رضوی بیشترین تعداد زندانیان جرایم غیرعمد را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد دیه کشور، عباس کشانی مدیر نمایندگی ستاد دیه استان تهران با اعلام این خبر گفت: زندان‌های سطح پایتخت با میزبانی از ۱۷۹۴ زندانی بدهکار مالی و محکوم به پرداخت دیات حوادث کارگاهی و سوانح رانندگی در صدر فهرست عددی زندانیان جرایم غیرعمد قرار دارد.

وی با بیان این که ۱۱۹ نفر از این محبوسان را بانوان شامل می‌شوند، افزود: طبق فرآیند رسیدگی به پرونده مددجویان تحت پوشش ستاد دیه و بنا به ملاحظات مندرج در اساسنامه و شیوه‌نامه اجرایی از جمعیت تقریبا یک‌هزار و هشتصد نفره زندانیان جرایم غیرعمد استان تهران در شرایط فعلی تنها ۳۱۹ نفر مشمول شرایط کمک و مستحق دریافت حمایت‌های حقوقی و مردمی در راستای آزادی قرار دارند و الباقی یا بابت سوء سابقه یا تعدد جرایم عمد و غیرعمد در فهرست مددجویان واجد شرایط قرار نگرفته‌اند.

کشانی با بیان اینکه بنا به موقعیت جغرافیایی و جمعیت بالا زمینه بروز جرایم و ورود ناخواسته افراد به داخل بندها در شهرستان‌های استان تهران بالاست، اظهار کرد: هر چند سال گذشته و در قالب برپایی جشن‌های گلریزان فیزیکی و مجازی و بدنبال راه‌اندازی پویش‌های انساندوستانه تعداد ۶۶۰ نفر از زندانیان بدهکار غیربزهکار با کمک‌های نیکوکاران استان تهران و در قالب تلاش مددکاران ستاد مردمی دیه استان با رقم بدهی بالغ بر یک هزار و ۱۷۱ میلیارد تومان از بند آزاد و به آغوش پرمهر جامعه بازگشتند اما بنا به ارقام سنگین بدهی و شرایط بعضا نامساعد معیشتی برای برخی از طبقات اجتماعی همچنان جمعیت زندانیان غیرعمد در این استان بالا بوده و برای استخلاص این زندانیان اغلب عائله‌مند و سرپرست خانه مساعدت هرچه بیشتر شخصیت‌های حقیقی و حقوقی را می‌طلبد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وجود ۱۹ هزار واحد مسکونی در حال ساخت در سمنان
  • ۶۲۲ کاروان از سراسر کشور راهی سرزمین وحی می شوند
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • فتاوای آیت‌الله حکیم در سطح جامعه تحول ایجاد می‌کرد
  • ماجرای سرقت مجسمه ۵ میلیاردی مرد مجسمه ساز چه بود؟
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • بیشترین زندانی غیرعمد در تهران
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • تهران بیش‌ترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • تهران بیشترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد