Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@14:25:40 GMT

غزل؛ تنها پرچمدار شعرکلاسیک امروز

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۳۸۷۰

غزل؛ تنها پرچمدار شعرکلاسیک امروز

ناصرپروانی، شاعر در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان درباره غزل امروز گفت: ما تبلور غزل را می‌توانیم در آثار حافظ ببینیم. پس از آن یک دوره رکودی در شعر ایجاد می‌شود.کسانی مانند رهی معیری توانستند،غزل‌های عاشقانه را به اوج برسانند.اوایل دهه ۶۰ شاعرانی مانند حسین منزوی و محمدعلی بهمنی را داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن شاعری مانند فاضل نظری ظهور کرد.پس از دهه‌های ۸۰ و ۹۰ یک خلا عمده را در شعر کلاسیک حس کردم.بسیاری از قالب‌های شعری مانند ترجیع بند و ترکیب بند در این دوران به دست فراموشی سپرده شد.

بیشتربخوانید

غلط‌های املایی در فضای مجازی، برنامه ریزی شده هستند

وی افزود: هم اکنون شعر‌هایی در قالب مثنوی سروده می‌شود؛ اما در مجموع غیر از غزل قالب شعری دیگری نمی‌بینم که امروز اثری در آن قالب خلق شود.شاید تنها غزل پرچمدار شعر کلاسیک امروز است.از سوی دیگر آثار شاعران امروز در قالب غزل از نظر قدرت ادبی، ترکیب واژه‌ها و سایر مواردی که در غزل پذیرفتنی است،قابلیت مقایسه با اشعار شاعرانی از جمله حسین منزوی، محمد علی بهمنی و فاضل نظری را ندارند.

این شاعر ادامه داد: تک ستاره‌هایی در غزل امروز دیده می‌شوند که آثاری خواندنی دارند و می‌توان اثرشان را چندین بار خواند؛ اما نمی‌توان گفت پوست اندازی در مضمون ایجاد شده است.شاید نسبت به سال قبل تک جرقه‌هایی در غزل زده شده باشد؛ اما شاهد اتفاق خاصی در این زمینه در یک سال گذشته نبودیم.تمام قالب‌های شعر کلاسیک فارسی امروز خاموش شده اند.در غزل هم شاهد سرودن آثار زیادی هستیم که به کپی مضمون دیگران پرداخته اند یا دچار دوباره گویی شده اند.

پروانی بیان کرد: امروز شاهد رنسانسی در غزل نیستیم. تعداد ستاره‌های غزل امروز تاحدی اندک است که تنها می‌توان گفت فلان غزل آقا یا خانم  در ذهن ماندگار می‌شود. تک غزل‌هایی از فلان خانم یا آقای شاعر تمام امتیاز‌های ادبی را دارد. شاید ۱۰ غزل یک مجموعه شعر به دل بنشیند این مسئله به ما نوید نمی‌دهد اما شاهد تبلوری در غزل باشیم. از سوی دیگر فضای فرهنگی مناسبی از نظر تولید و محتوا در شعر امروز وجود ندارد. این مسئله علاوه بر عرصه ادبیات در زمینه‌های هنری دیگر از جمله موسیقی، فیلمسازی و مجسمه سازی هم دیده می‌شود.

وی اظهار کرد: در زمینه تولید محتوای هنری در چند سال اخیر هم چندان موفق نبودیم.شاید همان دل مشغولی‌های اقتصادی و کاری و این روز‌ها بیماری باعث شده از انجام کار‌های فرهنگی که همیشه اولویت دوم و سوم ما هستند،بازبمانیم. از سوی دیگر یک حرکتی در زمینه کتابخوانی آغاز شده است.رسانه‌ها و صدا و سیما به خوبی در این زمینه فعالیت می‌کنند.هم اکنون شاهد هستیم اندک اندک کتابخوانی به میان مردم بازمی گردد.این اتفاق علاوه بر کتاب در زمینه ادبیات هم مشاهده می‌شود.اگر بیشتر در زمینه کتاب و ادبیات تبلیغ شود و در این زمینه‌ها کار به کاردان سپرده شود، این حرکت جسته گریخته به ثمر می‌نشیند.

پروانی بیان کرد: در سال‌های پیش ۵ نفر از شاگردانم در کارگاه‌های شعر می‌خواستند،اثرشان را منتشرکنند.در شرایط کنونی با توجهی که به ادبیات شده این تعداد افزایش یافته است.در صورتی که جریان و موج کتابخوانی در کشور افزایش یابد؛شاهد خواهیم بود آثار متوسطی هرچند با عیار پایین محتوایی تولید شود.این آثار در سال‌های بعد بهتر می‌شوند.در میان آثار شاعران بزرگ هم شعر‌های ضعیف دیده می‌شود و همین مسیر حرکت و تولید محتوا در ادبیات افزایش می‌یابد،اگر المان‌هایی مانع از تولید محتوا در زمینه‌های گوناگون برداشته شود آن فضای ذهنی هنرمند برای خلق اثر بزرگتر می شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات فارسی حافظ شیرازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۳۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گوشی ویوو Y38 5G به‌صورت رسمی معرفی شد. طراحی و مشخصات سخت‌افزاری این گوشی مشابه ویوو Y200i است.

براساس گزارش زومیت، طبق بیانیه‌ی رسمی، ویوو Y38 5G به صفحه‌نمایش ۶٫۶۸ اینچی IPS LCD با وضوح +HD و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی مجهز است. جدیدترین گوشی ویوو از اسپیکر استریو بهره می‌برد و حداکثر روشنایی نمایشگر آن به ۱٬۰۰۰ نیت می‌رسد.

پردازنده‌ی اسنپدراگون ۴ نسل ۲ ویوو Y38 5G را حداکثر ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی UFS 2.2 و ۸ گیگابایت رم LPDDR4x همراهی می‌کنند. کاربران می‌توانند با استفاده از درگاه کارت حافظه، فضای ذخیره‌سازی دستگاه را افزایش بدهند.

ویوو Y38 5G از سیستم‌عامل اندروید ۱۴ و رابط کاربری FunTouch OS 14 استفاده می‌کند. انرژی باتری غول‌پیکر ۶٬۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی گوشی مورد بحث توسط شارژر ۴۴ واتی قرار گرفته در جعبه‌ی آن تأمین می‌شود.

ویوو گوشی جدید خود را به دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و یک ماژول ۲ مگاپیکسلی مجهز کرده است. دوربین سلفی وضوح ۸ مگاپیکسلی دارد. حسگر اثر انگشت با دکمه‌ی پاور ادغام شده و در بخش کناری گوشی قرار گرفته است.

ویوو Y38 5G دارای گواهی IP64 است و برخلاف انتظار از جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا در آن خبری نیست. از قیمت گوشی جدید ویوو اطلاعات دقیقی دردسترس نیست.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902034

دیگر خبرها

  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • قالیباف: آموزش و پرورش پرچمدار تحول در کشور است
  • امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است
  • امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است/ شهید مطهری معلم تراز انقلاب بود
  • آموزش و پرورش پرچمدار تحول در کشور است
  • فراشبند در صدر بارش‌های فارس قرار گرفت/ بارش‌ها فردا تشدید می‌شود
  • آماده‌باش اردستان در پایان هفته/ مرخصی‌ها لغو شد
  • خیزش دانشگاهیان آمریکا یکی از دستاورد‌های طوفان‌الاقصی است
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود